Thursday 28 January 2010

Asediul Cetăţii Licoar


Apărut la editura Muzeul literaturii române”, Bucureşti, 2003.
Epopeea unei săpături arheologice gigantice, iniţiată şi condusă de un obsedat de propriul trecut, trecut care se leagă de oraşul unde se desfăşoară campania de săpături, orasul sau natal.

Textul se poate gasi si la libraria electronica www.correctbooks.ro

3 comments:

  1. Aparent arheologie. ARHEOLOGIE. O "ceva" fara cap si fara coada, prin care scapi de lumea TA si traiesti in lumea LOR. Si cum EI nu mai sunt, e mai usor asa.In fine, eu am scapat de asta.
    Paradoxal, poate, acest Asediu imi aduce aminte -fara a minimaliza catusi de putin munca autorului- de Ulyse-le lui Joyce: te misti pe acolo, dar mai mult esti inlauntrul tau (cam prost cu exprimarea; inginer, deh!). Textul merita parcurs dar, ca intr-un film de Visconti (iarasi cultura mea ´ingineristica´), totul se recreaza in mintea ta dupa terminarea lecturii. Tipul asta - Liviu Lungu, adica - te pune la treaba, nu te lasa deloc in pace.

    ReplyDelete
  2. Aveti mare dreptate... eu il cunosc de fo 45 de consulate si de fiecare data cand ajung la concluzia ca mi-am ordonat doi neuroni in acord cu idolatria tehnologica actuala, hop si mustaciosul asta... si imi darama templul

    ReplyDelete
  3. Frumoasa copertă...
    Este 1 mai. Să sărbătorim prin muncă - deja mi-a luat ceva timp să scriu despre Upailica.
    Acum nu aș vrea să mă pierd prin meandrele Asediului. Faceți-o voi - o să aveți o surpriză la final.

    ReplyDelete